Wordt het TIJD?

Dat is toch geen vraag! Volgens heel veel mensen is het al lang veel méér dan de allerhoogste tijd. Er is al veel te lang gewacht, gedraald, uitgesteld, nog eens opnieuw bekeken, betwijfeld en… niets gedaan. We wachten ons een ongeluk, komen niet van de bank en uiteindelijk is het te laat! Maar waar is het dan tijd voor? En waar zijn we dan te laat mee? Weet jij het? Ik wèl!

Ja, je leest het goed: ìk denk te weten waar wij met zijn allen zo wezenloos lang op zitten te wachten. Ik heb er totaal geen moeite mee om mezelf op de borst te slaan en luidkeels te verkondigen dat ik wèl het antwoord weet op die ene vraag, die zovelen van ons zo bezighoudt. Ik besef heel goed dat het een dagelijkse kwelling moet zijn voor jullie, omdat je je leven aan het vergooien bent door dat eindeloos wachten, wachten en wachten…

Wachten is misschien wel het ergste dat een mens heeft te doorstaan. Dat komt omdat ‘wachten’ verdacht veel lijkt op ‘verwachten’. En bij het woord ‘verwachten’ gaan alle lichtjes aan, horen we tingeltangelmuziek en glimlachen we vanzelf als een blij kind. Er komt iets aan en dat kan alleen maar positief zijn, dus kom op! En als dat dan maar niet komt, worden we ongeduldig en valt het wachten ons zwaar, zwaar en zwaar…

Toch is er een remedie. De naam ervan: afleiding. Probeer ergens anders aan te denken! Probeer in ieder geval NIET aan wachten te denken, want dan wordt het alleen maar erger. Vindt iets anders dat de moeite van jouw tijd en jouw aandacht waard is. Maar is dat denkbaar? Is het mogelijk dat er iets is dat je minstens net zo graag wil als datgene waar je zo op aan het wachten bent? Is je fixatie niet meteen ook je probleem?

Maar genoeg gewacht! Het is tijd voor verlossing. Ik weet waar het de allerhoogste tijd voor is. Hou je vast, hier komt het (tromgeroffelllll)………..: het is de hoogste tijd voor………………………… een antwoord.

En dan niet zomaar een antwoord! Nee het is de aller-, aller-, allerhoogste tijd voor jouw persoonlijke antwoord op… het leven! Dus kom van de bank en begin er eindelijk eens aan! Genoeg gewacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.