Wat doe je in quarantaine?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat doet een mens als hij/zij zich verveelt? Het is een prangende vraag nu steeds meer mensen in quarantaine moeten vanwege een positieve Covid-uitslag. Nadat de voor de hand liggende ideeën zijn uitgeput (gewoon doorwerken, gym, seks, drank, lezen, puzzelen, gamen, tv, appen…..) zit je dringend verlegen om een nieuwe activiteit voor op de vierkante meter. Zou het niet mooi zijn als deze verplichte levens-pauze je ook wat oplevert? Hier zo maar wat suggesties:

  1. Schrijf een brief naar iemand die je heel erg mist omdat hij/zij niet op bezoek kan komen en post de brief NIET! Dat geeft je de gelegenheid om eens stil te staan bij wat je echt met- en aan die persoon hebt.
  2. Start een discussie die je WEL post. Pak een onderwerp waar jij een uitgesproken mening over hebt. Kies een gesprekspartner en start een openbaar debat op jouw social media-kanaal, maar hou het bij jullie twee (anderen mogen meelezen).
  3. Verzin het verrassingsmenu voor het dinertje dat je gaat geven om het einde van je quarantaine te vieren. Zoek op internet naar inspiratie en instructie. Maak de boodschappenlijst alvast en stuur de uitnodigingen
  4. Teken alle bestemmingen die je hebt bezocht op een wereldkaart en bedenk een nieuwe plek waar je zeker nog eens naar toe wil. Wat ga je daar doen of zien, wat je nog nooit gezien of gedaan hebt?
  5. Welke hobby heb je bewaard voor later? Begin er nu mee.
  6. Zoek op internet op ‘verveling’
  7. Bedenk een advies voor lotgenoten en laat het me weten via info@heinleeft.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.