Hoe ziek zijn we… ècht?

Onze gezondheid is ons veel waard. Zowel voor een goede als voor een slechte gezondheid leggen we elk jaar weer miljarden op tafel. Ga maar na: per jaar betalen we al bijna 100 miljard aan zorgkosten. Tegelijkertijd kost het in standhouden van onze slechte gewoonten (bijv. roken, lichamelijke inactiviteit, ongezonde voeding en excessief alcoholgebruik) ons nog eens een vermogen. Zomaar wat voorbeelden: We roken jaarlijks nog steeds voor zo’n 4 miljard op en alleen al aan reclame voor alcoholhoudende producten betalen we jaarlijks bijna 80 miljoen. Ik zal je de kosten voor ongezond eten etc. verder maar besparen want de boodschap lijkt me duidelijk: Het mag wat kosten, die gezondheid van ons!

De thermometer

Maar hoe staat het nou ècht met onze gezondheid? Nou dat is niet best; dat werd deze week pijnlijk duidelijk. Nederland is behoorlijk ziek. Kijk maar…

  • Hoe ziek ben je als je een langslopende bewindspersoon fotografeert en dan de foto uitvergroot om zijn aantekeningen te kunnen lezen?
  • Hoe ziek ben je als je besluit een artikel over deze aantekeningen te publiceren?
  • Hoe ziek ben je als politicus om over deze aantekeningen een debat aan te vragen?
  • Hoe ziek ben je als je het formeren van een regering even een weekje uitstelt om het ff ongezellig over deze aantekeningen te hebben?
  • Hoe ziek ben je -als land- als je alle moeite doet om deze idioterie nog groter te maken?

Het wordt de hoogste tijd dat we beter worden, want de lucht van ziek Nederland begint zijn tol te eisen. Straks lopen de zorgkosten nog verder op als we massaal aan de zuurstof van het gezonde verstand moeten!

Links voor als je zelf verder wil denken:

(Het is niet zo fraai, maar ik neem de links graag letterlijk op, zodat je ziet waar ik je naartoe stuur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.